Beskrivelse
Nytårsmenu 2021 Søndersø, Otterup, Bogense, Morud, Korup, Kirkendrup og Nordfyn.
MAYANs NYTÅRSMENU 2021
Vejledning til nytårsmenu:
Forret:
En gryde med 1 dl. vand bringes i kog. Tarteletfyld varmes i gryden til min 80 gr. under omrøring. Tarteletfyld må ikke koge men bringes op til kogepunktet.
Tarteletter varmes i oven ved 170 gr. i ca. 10 min. til de er sprøde og gennemvarme. Pas på tarteletterne ikke bliver brune/mørke i ovnen.
Når tarteletterne er varme tilsættes tarteletfyld og tarteletter pyntes af med lidt hakket persille og tomatconcassé.
Retten er klar til servering.
Hovedret:
Kalvekødet og de små smørstegte kartofler med smør på toppen sættes i ovnen i ca. 20 min. ved 170 gr. Kalvekødet skal være tildækket med låg eller stanniol så kødet ikke bliver tørt. Kødet kan varmes i mikroovn men ikke kartoflerne.
Smør smeltes på en pande. Når smørret er smeltet tilsættes de brunede kartofler med sukkerlagen fra posen. Vend forsigtig kartoflerne så de brunes på alle sider. Lad kartoflerne ”koge” i sukkerlagen til de har en gyldenbrun farve. Tag kartoflerne af varme men lad dem blive i panden ind til du skal servere maden.
I en gryde varmes saucen under omrøring til saucen når kogepunket.
Asier, tyttebær salat og waldorfsalat sættes i skåle på bordet.
Dessert:
Isen anrettes i nøddekurve og med en spiseske tilsættes skovbær kompotten isen, eller kompotten ligges på tallerken ved siden af nøddekurven.
Natmad:
Suppen varmes i gryden til den kommer i kog. Tag suppen af og servere suppen.
Flutes varmes i ca. 14 min. ved 175 gr. Flutes er klar når de er sprøde.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.