Mørbradgryde med ris, cocktailpølser og bacon.

moerbradgryde-med-ris

En klassiker i dansk køkken er Mørbradgryde med ris, eller som mange også kan li det – med kartoffelmos. Den er nem at lave og både børn og voksen er vilde med den. Hos MAYAN er det muligt at købe en low-fat udgave, men her er en gode danske udgave med fløde 🙂

Du skal bruge:

600  gram      Svinemørbrad, afpudset

125   gram      Bacon i skiver

125   gram      Cocktailpølser

400  gram      Champignoner

200  gram      Løg

1       ds.          Hakkede tomater, konserves

70    gram      Tomatpure. koncentreret

1      spsk.       Paprika, edelsuss

1      spsk.       Hvedemel

5      dl.           Piskefløde

                       Salt – Peber

7      dl.           Vand

4      dl.          Ris

1      tsk.       Salt

En mørbrad skæres ud i 6-8 bøffer. Rejs dem op så de står på hoved – og bank dem med en kødhammer. Hvis ikke du rejser bøfferne op så de står – men at du banker dem når de ligger ned – bliver kødet sejt. Og de er meget nemmere at banke når de står op. (Håber du forstå hvad jeg mener)

Steg bacontern sprød i en stor pande eller gryde. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Svits løg nogle minutter og tag op og sæt til side. Tilsæt lidt olie i gryden og steg champignoner til de er godt brune hele vejen rundt, tag dem op af gryden og sæt til side. Tilsæt en blanding af smør og olie.

Vend mørbradskiverne i en blanding af mel, salt og peber. Herefter kommes de i gryden og brunes godt på begge sider. (Ønsker du en lidt mere fedtfattig udgave, kan du undlade at vende bøfferne i mel, så de ikke suger så meget fedt til sig under stegningen) Herefter kommes champignon og løg tilbage i gryden sammen med tomatpure, løg, vand, fløde og krydderier. Lad det stege i en 15 – 20 minutter eller indtil kødet er mørt, cocktailpølser kommes de i lige inden servering. De behøver blot at koge med et par minutter. Smag til og kom så bacon og eventuelt lidt hakket persille på toppen og server sammen med ris eller kartofelmos.

Den nemme løsning.

Hvis du ikke overkommer det – så køb rettet hos MAYAN.DK på dette link: https://mayan.dk/produkt/moerbradgryde-med-ris

Velbekommer


Foto: Per Schmidt MAYAN.DK

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *