DANSK BØF MED BLØDE LØG
4 personer
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
0.5 tsk. Salt
Peber
600 gram Løg
40 gram Smør
4 dl. Oksebouillon
1 spsk. Hvedemel
Kulør
Salt
Peber
1000 gram Kartofler
Persille, frisk
Fordel farsen og skære den i passende stykker.
Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber.
Skræl og kog kartoflerne.
Skær løgene i halve og herefter i skiver.
Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Læg gerne et stykke stanniol over. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme.
Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør.
Smag saucen til med salt og peber.
Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg, sauce og rødbeder.
Velbekomme.