Hakkebøf med løg

Hakkebøf-Dansk-Bøf

 

DANSK BØF MED BLØDE LØG

4 personer

600                      gram                   Oksekød, hakket ca. 10% fedt

0.5                       tsk.                      Salt

                                                          Peber

600                      gram                   Løg

40                        gram                   Smør

4                           dl.                        Oksebouillon

1                           spsk.                   Hvedemel

                                                          Kulør

                                                          Salt

                                                          Peber

1000                    gram                   Kartofler

                                                          Persille, frisk

Fordel farsen og skære den i passende stykker.
Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber.
Skræl og kog kartoflerne.

Skær løgene i halve og herefter i skiver.

Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Læg gerne et stykke stanniol over. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme.

Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør.
Smag saucen til med salt og peber.

Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg, sauce og rødbeder.

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *