Genfryse leverposte...
 
Notifications
Clear all

Genfryse leverpostej

   RSS

0
Topic starter
  I går købte jeg frossent spæk og svinelever. Dette tøede jeg op til i dag, hvor jeg lavede leverpostej-farse. Derefter har jeg frosset farse ned igen i rå tilstand. Er det et problem at spæk og lever bliver genfrosset?
1 Svar
0
Topic starter

Ud over at der kan komme nogle forandringer i konsistens og smag ved genfrysning er det ikke noget jeg vil anbefale. Laver du leverpostej som skal fryses ned rå skal du bruge fersk lever men kan godt bruge spæk som har været frosset. Problemet med at fryse madvarer er meget enkelt den at celler i fødevarer indeholder vand. Når celler fryses springer de når de fryses. Hvis du optør et stykke kød vil der altid ligge noget kødsaft ved kødet. Dette kødsaft er vand som har været i kød-celler men som nu er blevet sprængt ved frysning. Derfor forringer frysning af madvarer altid maden. 
Spæk indeholder meget lidt vand (ca. kun 1%) og kan derfor genfryses, hvor i mod lever indeholder langt mere vand og ikke er velegnet til genfrysning.

Mit råd er at hvis du laver leverpostej af frossen, hakket lever og frossen, hakket spæk, der kan købes som dybfrost pakket hver for sig i tætsluttende plastik så bag leverpostejen inden du fryser den. I køkkenet vil der være en risiko for forurening under optøning og før bagning afhængig af køkkenets hygiejniske standard.