Stegning af kylling...
 
Notifications
Clear all

Stegning af kylling?

   RSS

1
Topic starter

Hvordan steger man en kylling så den bliver saftig?

1 Svar
1
Topic starter

Pak kyllingen (1100 gr - 1350 gr.) ud af emballagen og placer den i køleskabet på en tallerken og lad den tørre natten, over så skindet bliver helt tørt. (hvis det er muligt)

Tænd ovnen på 235 grader. Fyld evt. kyllingen med en citron skåret i kvarte, tillige med en dusk omhyggeligt skyllet persille, rosmarin eller timian. Pensl kyllingen omhyggeligt over det hele med olie og krydr den med frisk kværnet sort peber og salt.

Sæt kyllingen i ovnen og lad den tage farve i 15 min. skru herefter ned til 180 grader og lad den stege yderligere 35 min. Tag herter kyllingen ud og lad den hvile mindst 20 min. Når hviletiden omtrent er til ende skrues ovnen op på allerhøjeste temperatur og kyllingen sættes i ovnen ca. 5 til 7 min. Skæres herefter kyllingen ud.