Coronavirus COVID-19

Vores køkken holder åbent og leverer mad til firmaer, fester, take away og højtider.
Vi har bl.a. indført selskabsmad/catering helt ned til 4 personer.
Alt personale har fået skærpede påbud om hygiejne og renlighed, men da COVID-19 ikke smitter via fødevarer vurderer vi at det er forsvarligt at fortsætte produktionen i vores køkken. Vi har fokus på håndhygiejne, rengøring og afspritning af kontaktpunkter. Vi har naturligvis et øget fokus på situationen og tjekker dagligt sundhedsministeriet og fødevarestyrelsen om der er nye retningslinjer og anbefalinger.

Pga. Corona kan du frit afbestille din ordre frem til 8 dage før festen.

Risikoen for at blive smittet med Corona-virus, når man rører ved flader eller ting er generelt yderst lille. Det kan dog ske, hvis en smittet person nyser i hånden og herefter overfører sekret ved at tage fat i fx et dørhåndtag eller en salat-tang. Den næste bruger får hermed sekret på hænderne, og hvis denne klør sig i næsen eller øjnene, kan man risikere at blive smittet. Derfor er det vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god håndhygiejne, nys og host i ærmet og at undgå personer med symptomer på forkølelse og/eller luftvejs infektion for at undgå smitte.

Læs i øvrigt mere om risikoen for smitte på Fødevarestyrelsens hjemmeside her

 


25/09-2020

Forsamlingsforbud på 50 - Ikke i private hjem

Myndighederne udvider forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer, så det nu også gælder private arrangementer fra den 26/09-2020 kl. 12.00, der for eksempel holdes i forsamlingshuse. Forbuddet mod at være mere end 50 personer til festen eller begravelsen gælder ikke i private hjem. Alligevel opfordrer sundheds- og ældreminister Magnus Heunickehan til, at man ikke har flere end 50 gæster i sit hjem.

09/09-2020

COVID-19 Julefrokost

COVID-19 (coronavirus) har gjort at vi hos MAYAN har udviklet en særlig julefrokost til private og virksomheder. Julefrokosten 2020 bliver anderledes da COVID-19 i år sætter særlige krav til den måde vi afholder fester og sammenkomster på i 2020. Mange glæder sig hvert år til den store Julebuffet, men af sikkerhedsmæssige årsager kan det være en fordel i år ikke at få den store Julebuffet. MAYAN har derfor udviklet en ny julefrokost  – COVID-19 Julefrokost.

Vi har sammensat 6 forskellige alu-bakker med låg, 3 med kold mad og 3 med lunt mad.
Der er 3 forskellige retter i hver alu-bakke, og standartproduktet er 2 alubakker; 1 alu-bakke med 3 kolde retter og 1 alubakke med 3 lune retter. Man kan herefter tilkøbe ekstra kolde retter og lune retter – eller begge dele således man i alt kommer op på 18 retter.

Når du afhenter/får leveret din COVID-19 Julefrokost er den kolde mad kold og den lune mad varm. Den varme mad leveres i varmekasse således du ikke skal tænke på at varme maden.
Når julefrokosten går i gang udleveres maden til gæsten og hver enkelt gæst har dermed sin egen julebuffet bestående henholdsvis af 6, 9, 12, 15 eller 18 retter mad. På denne måde undgår du/i smittespredning der kan opstå ved en buffet hvor mange mennesker er forsamlet og kan komme i kontakt med hinanden. Ved at gæsten har sig egen julebuffet gør også at gæsten forbliver på sin plads under spisningen, det betyder at du som vært har større kontrol over julefrokosten. MAYAN håber at vores COVID-19 Julefrokost vil hjælpe dig til at få en succesfuld og vellykket julefrokost hjemme hos dig selv eller i jeres virksomhed.

Der er stadig ny coronavirus i Danmark, som kan føre til sygdommen COVID-19, og når mange mennesker er samlet stiger risikoen for smittespredning. Derfor er det vigtigt at forebygge smitte ved private arrangementer og fejringer, fx ved at begrænse antallet af deltagere og sikre, at de deltagene holder 1 meters afstand til hinanden.

 

04/09-2020

Mundbind og handsker - ungarbejdere

Da Nordfyns og Odense kommuner oplever smittestigning for unge indfører MAYAN at alle vores ungarbejdere bære mundbind og handsker i kontakten med vores kunder. Dette er selvfølgelig for at beskytte vores kunder og personale.
Vi følger situationen løbende og håber at smittetallet bliver normaliseret hurtigt.

07/07-2020

Forsamlingsforbuddet gælder nu for flere end 100 personer

Som en del af den gradvise kontrollerede genåbning af Danmark har regeringen planmæssigt valgt at hæve antallet af personer, der må være til stede ved arrangementer. Indtil i dag har det været ulovligt at forsamles flere end 50 personer. Det stiger nu til 100 personer.

Forsamlingsforbuddet gælder fortsat ikke i private boliger og haver i tilknytning hertil, lige som det også fortsat er tilladt at deltage og afvikle arrangementer med op til 500 personer, hvis deltagerne i det væsentlige sidder ned, som eksempelvis til et bryllup.

10/6-2020

Fest der afholdes hjemme.

Afholder du din fest hjemme, altså såfremt det kun er beboerne i boligen, der har adgang til den eller den tilstødende have. Her er det lovligt at forsamles så mange mennesker, man har lyst til - og ikke mindst til så langt ud på natten, gæsterne nu engang kan holde sig vågne, og så længe ordentbekendtgørelsen bliver overholdt. Det anbefales dog fortsat, at man maksimalt forsamler sig 50 personer ad gangen.

 

8/6-2020

Forsamlingsforbuddet bliver i dag hævet til 50 personer.

Af regeringens forslag fremgår det, at forsamlingsforbuddet hæves yderligere til 100 personer fra den 8. juli og til 200 fra den 8. august i de tilfælde, hvor "arrangøren er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer". For øvrige arrangementer og forsamlinger vil grænsen fortsat være 100 personer. Samtidig undtages blandt andet selskaber, møder og konferencer, så der bliver mulighed for at samle op til 500 personer ad gangen.

 

28/5

Køkken- og serveringspersonale m.v. skal overholde de regler, der normalt gælder for fødevarevirksomheder, herunder ift. hygiejne. Ifølge retningslinjerne fra Erhvervsministeriet m.fl. er der som udgangspunkt ikke behov for at bruge handsker ved almindelig håndtering af fødevarer i professionelle køkkener, hvor medarbejdere m.v. har en passende håndhygiejne. Serveringspersonale o.l. bør undlade at røre ikke-emballerede fødevarer, og det er således heller ikke nødvendigt, at de bruger handsker.

21/5-2020

Forsamlingsforbuddet hæves til 30-50 fra 8. juni, mens det forventes hævet yderligere fra 8. juli og igen fra 8. august.

Det viser en aftale for yderligere genåbning af Danmark. Den blev alle Folketingets partier enige om sent onsdag aften efter forhandlinger det meste af dagen. Med aftalen åbnes der for eksempelvis sommerbryllupper, gadefester, fødselsdage og konfirmationsfester. Dog under visse forhold.

23/3-2020

Vi har indført kontaktløs ordreudlevering, så kunderne og ansatte ikke kommer i berøring med hinanden.

 

 

11/3-2020

AFHENTNING AF TAKE AWAY MAD
På baggrund af statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag den 11/3 har MAYAN besluttet at alt afhentning af Take Away mad skal ske fra vores P-plads.

(se billede)
For at undgå at vores kunder kommer til at stå i kø, og dermed muligvis kan smitte hinanden med virus, så kommer vi nu ud til bilen med din mad. Du undgår dermed kontakt med andre kunder og kan trygt afhente din Take Away mad.
Coronavirus smitter IKKE igennem maden, og da MAYAN ikke er en restaurant hvor kunder kan sidde og spise deres mad, fortsætter MAYAN uændret med salg af Take Away mad og catering til fester. Vi tager blot de forebyggende forholdsregler vi kan for at leve op til situationens alvor i denne sag.

 

AFHENTNING AF MAD TIL SELSKABER
Afhentning skal ske i vores butik.
Afsprit venligst hænder inden i tager i dørhåndtaget hos MAYAN.

 

Nyt fra Fødevarestyrelsen:
20/3.2020
Kan man spise sig til et bedre immunforsvar?
Læs artikel.